Lisnata Pogaca sa sirom i jogurtom – NEKRETNINE ZA IZDAVANJE

1.
U 2 dl toplog mleka, staviti kašičicu šećera, kašičicu brašna i izmrviti kvasac, promešati pa ostaviti na toplom mestu da se aktivira.
2.
Za to vreme, brašno (1 kg) prosejati i pomešati sa praškom za pecivo.
Jogurt, vodu i ulje smlačiti, usuti u činiju za mešenje, staviti šećer i so, aktivirani kvasac i postepeno dodavati brašno, pa umesiti meko testo.
Činiju sa umešenim testom prekriti krpom i ostaviti na toplo mesto, najbolje u zatvorenu rernu, da se diže pola sata.
3.
Omekšani maslac izmešati sa sirom (ja sam kasno izvadila maslac iz frižidera pa sam teško sjedinila maslac i sir, ali to ništa ne smeta – druga varijanta je da se testo premaže sirom a hladan maslac narenda preko toga)
4.
Podlogu za mešenje pobrašniti i oklagijom razvući testo na debljinu od pola prsta . Opseći krajeve ako su neravni.
5.
Celu površinu testa pemazati mešavinom maslaca i sira.

6
Zatim iseći testo na trake,  širine oko 7 cm.
7.
Pleh  postaviti pek papirom.
Urolati jednu traku i postaviti je na centar pleha.
8.
Zatim uzimati traku po traku i naslanjati je redom, na kraj od prethodne trake (znači, samo prva rolna je urolana, posle se samo prenose trake i “lepe” u krug). To je malo masno i neuredno, ali ništa se to ne vidi kad se pita ispeče 

9.
Smotanog puža premazati žumancetom izmešanim sa malo ulja, posuti susamom i staviti u ugrejanu rernu da se peče dok ne porumeni, na 180 stepeni (najbolje je da vreme i temperaturu pečenja prilagodite svojoj rerni).

PODELITE SA PRIJATELJIMA

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours